Logo TrendingIndustries
Specialist in Spuitgieten & Matrijsbouw

Wilt u een kunststof product Spuitgieten?

TrendingIndustries is specialist in het spuitgieten van TPE PA66 ABS TPU PP PE POM

✔ Kleine series
✔ Exotische materialen
✔ Eigen Matrijsbouw
✔ Binnen 2 weken eerste product
Spuitgieten

Spuitgieten bij TrendingIndustries

Bent u op zoek naar een organisatie die gespecialiseerd is op het gebied van het kunststof spuitgieten van producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! TrendingIndustries is een spuitgietbedrijf met een modern machinepark om uw producten mee te realiseren.

Naast de spuitgieterij beschikt TrendingIndustries ook over haar eigen matrijsbouw. Doordat dit binnenhuis gebeurd is TrendingIndustries in staat om een doorlooptijd van twee weken te realiseren. Hierdoor heeft u binnen zeer korte tijd uw product gereed en één aanspreekpunt voor de complete productontwikkeling.

Verder ondersteunt TrendingIndustries u graag in de conceptontwikkeling van uw producten. Zo zijn wij instaat om uw concept te vertalen in een spuitgietbaar product. Doordat wij gebruik maken van aluminium matrijzen zijn kleine productie series ook tegen een voordelige prijs haalbaar.

Meer weten over spuitgieten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31(0)6 57 83 22 63. Wij staan u graag te woord.

Werknemer die een spuitgietmachine bedient met op de achtergrond een stelling met spuitgietmatrijzen
Werkplaats met een uitwerpzijde van een spuitgietmatrijs
Spuitgieten

Kunststof producten maken met behulp van Spuitgieten

Maar wat is het spuitgietproces precies? Dit is een vormgevingstechniek waarmee we kunststof materialen of elastomeren/polymeren omtoveren tot een prachtig spuitgietproduct. Spuitgieten wordt beschouwd als een efficiënte en nauwkeurige manier om complexe vormen te maken. Hierbij maken we gebruik van een matrijs. De kwaliteit van het eindproduct wordt bepaald door dit gereedschap. Je kunt het vergelijken met een mal die het product vorm geeft.

De materialen waarmee wij vooral spuitgieten zijn ABS, PP, TPE/TPU, POM en PE. Het granulaat of poeder wordt gesmolten onder hoge druk ingespoten. Door afkoeling stolt de kunststof tot het gewenste product. Dit werkt voor simpele en complexe producten.

  • Wij handelen snel en denken met je mee
  • Specialist in spuitgieten, lasersnijden en 3D-printen
  • Van concept & prototype naar het gewenste eindproduct
  • Resultaatgericht vakmanschap
  • Eigen matrijs bouw

Deskundige Advies nodig?

Neem nu contact met ons op om samen uw idee tot realiteit te brengen!

Spuitgieten

Welke materialen kan je spuitgieten?

Bij TrendingIndustries is het mogelijk om (nagenoeg) alle varianten van plastic en kunststof te spuitgieten. We maken gebruik van synthetisch vervaardigd materiaal. Wij zijn gespecialiseerd in het omvormen van een aantal kunststoffen waaronder:

Benieuwd naar de eigenschappen van deze materialen? Neem dan een kijkje in de  materiaaltool hiernaast voor een beter inzicht in en voorbeelden van de materialen!

Twee matrijs helften met op de achtergrond een Engel spuitgietmachine
Spuitgieten

Spuitgieten is dé oplossing

Spuitgieten is dé ideale oplossing voor belemmeringen die de schaalbaarheid en ontwikkelkosten van producten kunnen vormen. Het kan de stap naar de verwezenlijking van je ideeën en ontwerpen verkleinen. Bij TrendingIndustries hebben we de beschikking over een state-of-the-art machinepark. Tevens weten onze mensen precies wat er bij komt kijken om jouw idee tot een tastbaar succes te maken.

Professional in matrijsbouw  en spuitgieten

Ook een product spuitgieten?

Tijd om uw ideeën te realiseren. Vraag nu een offerte aan!
Spuitgieten

Ruimschoots bewezen werkwijze

Voor spuitgieten hanteren een bepaalde werkwijze. Deze aanpak heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. Het proces van prototypen verloopt zeer snel. Het kan al binnen 2 weken. Wij weten als ondernemers immers; tijd is geld. We gaan bij het spuitgieten van kunststof producten als volgt te werk:

Werknemer die een spuitgietmachine bedient met op de achtergrond een stelling met spuitgietmatrijzen
Werknemer die een spuitgietmatrijs controleert
Spuitgieten

Voor de meest duurzame oplossing

Loop je met een idee dat op dit moment nog niet uit veel meer dan wat krabbeltjes op een notitieboekje bestaat? Wij staan je graag bij met het vinden van de meest duurzame oplossing. We houden pas op als we van mening zijn dat we de best mogelijke oplossing op tafel hebben liggen. TrendingIndustries is de kortste route naar een kansrijk eindproduct!

Werken met TrendingIndustries betekent een bundeling van krachten die is gebaseerd op partnership en gelijkwaardigheid

Kennis en expertise van spuitgieten op alle niveaus

Samen gaan we tot het beste eindresultaat, onze producten voldoen altijd aan hoge kwaliteitseisen. We kunnen tot een prachtig resultaat komen doordat we kennis en expertise inbrengen op alle niveaus. We werken doelgericht. Dit maakt de kans op fouten verwaarloosbaar klein. Daar pluk jij de vruchten van!

Deskundige Advies nodig?

Neem nu contact met ons op om samen uw idee tot realiteit te brengen!

Team TrendingIndustries
Spuitgieten

Team van spuitgiet professionals

TrendingIndustries is een organisatie die bestaat uit een team van professionals op het gebied van 3D printen, spuitgieten en lasersnijden. Al onze mensen zijn ervaren specialisten met diverse technische achtergronden, zoals werktuigbouwkunde, industrieel product ontwerpen (IPO), telecom en smart technology. We zijn een laagdrempelig bedrijf dat snel handelt en met concrete en doordachte oplossingen komt.

Van productontwikkeling to aan spuitgieten

Wij bieden een verscheidenheid aan diensten aan.

Van concept naar product

Spuitgieten

Voordeel eigen matrijzen maken

Kunststof spuitgieten is een erg populaire vormgevingstechniek en op het moment één van de meest gebruikte technieken voor de omvorming van kunststof materialen. Omdat we bij TrendingIndustries gebruikmaken van een door onszelf ontwikkelde, unieke methode voor het maken van de matrijzen kunnen we de kosten laag houden. Afhankelijk van de complexiteit kunnen  we een doorlooptijd van nog geen twee weken realiseren.

Ook een product laten maken bij TrendingIndustries?

Ben je overtuigd en wil je een product door ons laten spuitgieten? Schakel dan vandaag nog onze deskundige hulp in ervaar het zelf. We verwerken een concept graag tot een prachtig eindproduct. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Daarbij kun je direct (3D) afbeeldingen toevoegen.

Dan kan de offerte messcherp en exact op maat worden opgesteld.

Zit je nog met vragen of opmerkingen over spuitgieten? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31(0)6 57 83 22 63 of door middel van het online contactformulier op de website. Wij zijn TrendingIndustries: dé specialist op het gebied van spuitgieten. Benieuwd naar de kosten van uw plastic product vraag dan nu een Quickscan aan.

Productie van een spuitgietmatrijs doormiddel van een CNC-freesmachine.
Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Onze socials