Wilt u een kunststof product Spuitgieten?

TrendingIndustries is specialist in het spuitgieten van TPE PA66 ABS TPU PP PE POM

Spuitgieten bij TrendingIndustries

Bent u op zoek naar een organisatie die gespecialiseerd is op het gebied van het kunststof spuitgieten van producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! TrendingIndustries beschikt over een spuitgieterij met een modern machinepark om uw producten mee te realiseren.

Naast de spuitgieterij beschikt TrendingIndustries ook over haar eigen matrijsbouw. Doordat dit binnenhuis gebeurd is TrendingIndustries in staat om een doorlooptijd van twee weken te realiseren. Hierdoor heeft u binnen zeer korte tijd uw product gereed en één aanspreekpunt voor de complete productontwikkeling.

Verder ondersteunt TrendingIndustries u graag in de conceptontwikkeling van uw producten. Zo zijn wij instaat om uw concept te vertalen in een spuitgietbaar product. Doordat wij gebruik maken van aluminium matrijzen zijn kleine productie series ook tegen een voordelige prijs haalbaar.

Meer weten over spuitgieten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31(0)6 57 83 22 63. Wij staan u graag te woord.

Kunststof producten maken met behulp van spuitgieten

Maar wat is spuitgieten precies? Dit is een vormgevingstechniek waarmee we kunststof materialen of elastomeren/polymeren omtoveren tot een prachtig eindproduct. Hierbij maken we gebruik van een matrijs. De kwaliteit van het eindproduct wordt bepaald door dit gereedschap. Je kunt het vergelijken met een mal die het product vorm geeft.

We spuitgieten de materialen ABS, PP, TPE/TPU, POM en PE. Het granulaat of poeder wordt gesmolten onder hoge druk ingespoten. Door afkoeling stolt de kunststof tot het gewenste product. Dit werkt voor simpele en complexe producten.

 • Wij handelen snel en denken met je mee
 • Specialist in spuitgieten, lasersnijden en 3D-printen
 • Van concept & prototype naar het gewenste eindproduct
 • Resultaatgericht vakmanschap

Welke materialen kan je spuitgieten?

Bij TrendingIndustries is het mogelijk om (nagenoeg) alle varianten van plastic en kunststof te spuitgieten. We maken gebruik van synthetisch vervaardigd materiaal. Wij zijn gespecialiseerd in het omvormen van de volgende 5 soorten kunststoffen:

 • PPPolypropeen (polypropyleen) is goed bestand tegen oplosmiddelen, basen & zuren en relatief goedkoop en door het vloeigedrag makkelijk spuitgietbaar.
 • PEPolyetheen (polyethyleen) is de meest gebruikte plastic en kent hoofdzakelijk twee varianten LDPE en HDPE. Vanwege de grote stijfheid is PE zeer geschikt voor buizen en (druk)leidingen.
 • TPE –Thermoplastisch elastomeren zijn een verzameling van elastische synthetische rubbers. Deze worden toegepast wanneer een product zowel flexibel als slijtvast moet zijn.
 • POMPolyoxymethyleen (polyacetaal) is een zeer harde kunststof en wordt daarom toegepast (net als nylon) in onderdelen van machines
 • ABSAcrylonitril-butadieen-styreen is een lichte maar hard en slagvast polymeer en vooral bekend van de Lego blokjes. Het geeft geen glade glanzende afwerking en wordt daarom veelvuldig toegepast als materiaal voor behuizingen.

Gebruik op onze website de materiaaltool hieronder voor een beter inzicht in en voorbeelden van de materialen!

 

Selecteer een materiaal om de spuitgiet eigenschappen en voordelen in te zien!

Spuitgieten is dé oplossing

Spuitgieten is dé ideale oplossing voor belemmeringen die de schaalbaarheid en ontwikkelkosten van producten kunnen vormen. Het kan de stap naar de verwezenlijking van je ideeën en ontwerpen verkleinen. Bij TrendingIndustries hebben we de beschikking over een state-of-the-art machinepark. Tevens weten onze mensen precies wat er bij komt kijken om jouw idee tot een tastbaar succes te maken.

Professional in 3D printen en spuitgieten

Ruimschoots bewezen werkwijze

Wij hanteren een bepaalde werkwijze. Deze aanpak heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. Het productieproces van prototypen verloopt zeer snel. Het kan al binnen 2 weken. Wij weten als ondernemers immers; tijd is geld. We gaan bij het spuitgieten van kunststof producten als volgt te werk:

Stap 1

De conceptontwikkeling van het product.

Stap 2

Het ontwerpen en produceren van de spuitgietmatrijs

Stap 3

Het realiseren van het product doormiddel van spuitgieten

Stap 1). Productontwikkeling

Stap 2). Matrijsbouw

 • Ontwerp van de matrijs
 • Bouw

Stap 3). Spuitgieten

 • Materialen
 • Hoeveelheid

Voor de meest duurzame oplossing

Loop je met een idee dat op dit moment nog niet uit veel meer dan wat krabbeltjes op een notitieboekje bestaat? Wij staan je graag bij met het vinden van de meest duurzame oplossing. We houden pas op als we van mening zijn dat we de best mogelijke oplossing op tafel hebben liggen. TrendingIndustries is de kortste route naar een kansrijk eindproduct!

Werken met TrendingIndustries betekent een bundeling van krachten die is gebaseerd op partnership en gelijkwaardigheid

Kennis en expertise van spuitgieten op alle niveaus

Samen gaan we tot het beste eindresultaat, onze producten voldoen altijd aan hoge kwaliteitseisen. We kunnen tot een prachtig resultaat komen doordat we kennis en expertise inbrengen op alle niveaus. We werken doelgericht. Dit maakt de kans op fouten verwaarloosbaar klein. Daar pluk jij de vruchten van!

Team van spuitgiet professionals | laagdrempelig

TrendingIndustries is een organisatie die bestaat uit een team van professionals op het gebied van 3D printen, spuitgieten en lasersnijden. Al onze mensen zijn ervaren specialisten met diverse technische achtergronden, zoals werktuigbouwkunde, industrieel product ontwerpen (IPO), telecom en smart technology. We zijn een laagdrempelig bedrijf dat snel handelt en met concrete en doordachte oplossingen komt.

Van productontwikkeling tot aan spuitgieten

Wij bieden een verscheidenheid aan diensten aan.

Van concept naar product

Voordeel eigen matrijzen maken

Kunststof spuitgieten is een erg populaire vormgevingstechniek en op het moment één van de meest gebruikte technieken voor de omvorming van kunststof materialen. Omdat we bij TrendingIndustries gebruikmaken van een door onszelf ontwikkelde, unieke methode voor het maken van de matrijzen kunnen we de kosten laag houden. Een andere voordelige bijkomstigheid is dat we een doorlooptijd van nog geen week kunnen realiseren.

Kies voor de spuitgieterij van TrendingIndustries

Ben je overtuigd en wil je een product door ons laten spuitgieten? Schakel dan vandaag nog onze deskundige hulp in ervaar het zelf. We verwerken een concept graag tot een prachtig eindproduct. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Daarbij kun je direct (3D) afbeeldingen toevoegen.

Dan kan de offerte messcherp en exact op maat worden opgesteld.

Zit je nog met vragen of opmerkingen over spuitgieten? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31(0)6 57 83 22 63 of door middel van het online contactformulier op de website. Wij zijn TrendingIndustries: dé specialist op het gebied van spuitgieten.

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

 • Ceintuurbaan 15
 • 8022 AW Zwolle
 • info@trendingindustries.nl
 • +31(0)6 57 83 22 63
 • Socials TrendingIndustries