Logo TrendingIndustries

Specialist in Spuitgieten & Matrijsbouw

ABS spuitgieten

TrendingIndustries is specialist in het spuitgieten van TPE PA66 ABS TPU PP PE POM

✔ Kleine series
✔ Exotische materialen
✔ Eigen Matrijsbouw
✔ Binnen 2 weken eerste product
ABS Spuitgieten

Het spuitgieten van ABS

Bij TrendingIndustries bieden wij spuitgietoplossingen met ABS, een duurzaam en veelzijdig polymeer. Door onze jarenlange ervaring en technologische expertise kunnen wij hoogwaardige en consistente producten leveren die aan de eisen van onze klanten voldoen.

Werknemer die een spuitgietmachine bedient
Werkplaats met een uitwerpzijde van een spuitgietmatrijs
ABS Spuitgieten

Wat is ABS

ABS staat voor acrylonitril-butadieen-styreen. Het is een copolymeer van acrylonitril, butadieen en styreen. ABS wordt geproduceerd door polymerisatie van deze drie monomeren in aanwezigheid van een initiator. ABS wordt beschouwd als een thermoplastisch polymeer omdat het bij verhitting zacht wordt. Het materiaal kan bij verhitting makkelijk in een gewenste vorm gevormd worden. ABS is een amorfe kunststof, wat betekent dat het geen kristallijne structuur heeft zoals sommige andere thermoplastische kunststoffen.

Materiaaleigenschappen

ABS heeft een aantal uitstekende materiaaleigenschappen die het geschikt maken voor verschillende toepassingen. Enkele van de belangrijkste eigenschappen van ABS zijn:

  • Sterkte: ABS is een sterke kunststof met een hoge treksterkte en stijfheid. 

  • Taaiheid: ABS is een taai materiaal dat bestand is tegen scheuren, breken en barsten. 

  • Slagvastheid: ABS heeft uitstekende slagvastheidseigenschappen.

  • Chemische bestendigheid: ABS is bestand tegen vele chemicaliën, waaronder zuren, basen en oplosmiddelen.

Deskundige Advies nodig?

Neem nu contact met ons op om samen uw idee tot realiteit te brengen!

ABS Spuitgieten

Toepassingen van ABS

ABS wordt gebruikt in verschillende toepassingen vanwege de unieke combinatie van materiaaleigenschappen. Enkele van de meest voorkomende toepassingen van ABS zijn:

  • Automobielindustrie: ABS wordt veel gebruikt in de automobielindustrie voor het maken van bumpers, spoilers, dashboards, deurpanelen en andere interieur- en exterieurdelen van auto’s.

  • Bouwindustrie: ABS wordt gebruikt in de bouw vanwege de hoge sterkte en slagvastheid. Het wordt gebruikt voor de productie van kozijnen, ramen, deuren en andere constructieve elementen

  • Verpakkingsindustrie: ABS wordt gebruikt voor de productie van verpakkingen vanwege de sterkte en taaiheid van het materiaal. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van gereedschapskoffers, koffers en transportcontainers.

  • Speelgoedindustrie: ABS is een veelgebruikt materiaal in de speelgoedindustrie vanwege de slagvastheid en taaiheid. Het wordt vaak gebruikt voor de productie van speelgoedauto’s, LEGO en andere speelgoedonderdelen.

Gespuitgiet kunststof HUGO BOSS container
Twee matrijs helften met op de achtergrond een Engel spuitgietmachine
ABS Spuitgieten

Voordelen van ABS

ABS-kunststof biedt vele voordelen ten opzichte van andere thermoplasten. Een van de belangrijkste voordelen is de combinatie van sterkte en taaiheid. In vergelijking met andere thermoplasten zoals polystyreen en polypropyleen, heeft ABS een hogere slagvastheid en is het beter bestand tegen scheuren en breken. Dit maakt ABS ideaal voor toepassingen waarbij sterkte en duurzaamheid belangrijk zijn, zoals in de automobielindustrie.

Daarnaast biedt ABS ook goede vormbaarheid. Het materiaal kan gemakkelijk worden gevormd, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan producten. ABS biedt ook goede oppervlakteafwerkingen en kan worden na bewerkt om aan specifieke esthetische vereisten te voldoen.

ABS heeft ook goede chemische bestendigheid, waardoor het bestand is tegen verschillende chemicaliën en oplosmiddelen. Het materiaal is ook bestand tegen schokken en stoten zonder te breken of te barsten, wat het geschikt maakt voor toepassingen waarbij duurzaamheid en veiligheid belangrijk zijn.

Kortom, ABS biedt een combinatie van sterkte, taaiheid, vormbaarheid en chemische bestendigheid, waardoor het een populair en veelzijdig materiaal is voor verschillende toepassingen.

ABS Spuitgieten

Nadelen van ABS

Hoewel ABS-kunststof vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen ten opzichte van andere thermoplasten. Een van de nadelen van ABS is dat het gevoelig is voor UV-licht, waardoor het kan verkleuren en broos kan worden als het lange tijd aan zonlicht wordt blootgesteld. Dit kan een probleem zijn voor producten die buitenshuis worden gebruikt.

Een ander nadeel van ABS is dat het bij verhitting kan gaan vervormen. In vergelijking met andere thermoplasten zoals polypropyleen en polyethyleen, heeft ABS een lager smeltpunt. Dit kan een probleem zijn bij toepassingen waarbij hoge temperaturen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie.

Daarnaast heeft ABS ook een hogere dichtheid in vergelijking met sommige andere thermoplasten, waardoor het materiaal zwaarder is. Dit kan een nadeel zijn voor producten waarbij gewicht een belangrijke factor is, zoals bijvoorbeeld in de auto- en transportindustrie.

Kortom, hoewel ABS vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen ten opzichte van andere thermoplasten. Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste materiaal voor een specifieke toepassing.

Werknemer die een kunststof product controleert

Haalbaarheid van uw ideeën testen?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend de quickscan aan en ontvang op maat gemaakt advies.

Team TrendingIndustries
Onze klanten

Sluit je aan bij onze groeiende groep tevreden klanten.

TrendingIndustries bedient klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder consumentengoederen, medische industrie en de bouw.

Greep uit onze klanten

ABS Spuitgieten

Kosten

ABS-kunststof is over het algemeen iets duurder dan sommige andere thermoplasten, zoals polypropyleen en polyethyleen. Dit komt door de hogere productiekosten van ABS, evenals de hogere dichtheid en sterkte van het materiaal. Desondanks zijn de kosten van ABS nog steeds redelijk in vergelijking met andere thermoplasten, vooral gezien de vele voordelen die ABS biedt. Bovendien kan de keuze van het meest geschikte materiaal ook afhangen van andere factoren zoals de gewenste sterkte, taaiheid, chemische bestendigheid en esthetische eigenschappen van het eindproduct, waardoor de totale kosten van het project kunnen verschillen.

Een product maken van ABS

Voor wie dit leest en op zoek is naar een ervaren team die weet hoe ze ABS het beste kunnen benutten. Zoek dan niet verder, de specialisten van TrendingIndustries zijn in staat om de eigenschappen van het materiaal optimaal te benutten wat resulteert in een product van de hoogste kwaliteit. Neem dus nu contact met ons op om te kijken hoe wij uw idee met onze expertise kunnen omzetten in realiteit. Wij zullen aantonen dat TrendingIndustries uw eerste keus hoort te zijn voor al uw spuitgietproducten.

Freesmachine die een aluminium blok aan het proben is
Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Onze socials