Logo TrendingIndustries
Specialist in Spuitgieten & Matrijsbouw

Specialist in aluminium spuitgietmatrijzen

Betaalbare aluminium spuitgietmatrijzen met een levensduur van 100.000 cycli.

✔ Volledig Binnenshuis
✔ Betaalbare Kwaliteit

✔ Lage opstartkosten

✔ Binnen 2 weken eerste product

Aluminium Spuitgietmatrijzen

Als je een kunststof product wilt laten spuitgieten moet er eerst een spuitgietmatrijs ontworpen en geproduceerd worden. Een matrijs is een metalen mal die een holte bevat met de vorm van het product. Bij Trendingindustries worden matrijzen hoofdzakelijk uit aluminium gemaakt omdat dit een aantal voordelen heeft ten opzicht van stalen matrijzen.

Voordelen van aluminium spuitgietmatrijzen

Meer over alle voordelen van onze werkwijze.

Productie van een spuitgietmatrijs doormiddel van een CNC-freesmachine.
Werknemer die aluminium blok in een freesmachine plaatst

Eigen matrijzenmakerij

In Zwolle maken wij onze spuitgietmatrijzen uit een speciaal hard type aluminium op een geheel eigen wijze. Omdat we dit in-huis doen, kunnen we zeer snel schakelen en lukt het vaak om binnen enkele weken een spuitgietproductie te realiseren. We bieden daarbij ook de mogelijkheid voor een priority order om de doorlooptijd nog verder in te korten.

Naast het maken van de matrijs, wordt ook het ontwerp, het testen en de uiteindelijke productie bij ons in-huis gedaan. Het voordeel daarvan is dat we korte lijntjes hebben, wat de flexibiliteit, kwaliteit én doorlooptijd ten goede komt.

Deskundige Advies nodig?

Neem nu contact met ons op om samen uw idee tot realiteit te brengen!

Levensduur aluminium matrijs

Doordat er een hoogwaardig aluminium wordt gebruikt, kan met een reguliere kunststof al gauw 100.000 cycli worden behaald. Door de matrijs te voorzien van meerdere vormholtes, kan op deze manier de levensduur worden vergroot. 

De levensduur is wel sterk afhankelijk van het type materiaal en product geometrie, maar met een tweevoudige matrijs kan de levensduur bijvoorbeeld al worden verdubbeld. TrendingIndustries biedt daarbij ook de mogelijkheid om een antislijtage coating aan te brengen, zodat de levensduur nog verder kan worden opgerekt.

Matrijsuitvoeringen

TrendingIndustries heeft de nodige kennis en ervaring voor het realiseren van diverse soorten matrijzen. Onderstaand de meest voorkomende matrijsuitvoeringen:

Uitwerpzijde van een spuitgietmatrijs met meerdere schuiven
Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Onze socials