Logo TrendingIndustries
Specialist in Spuitgieten & Matrijsbouw

Polyethyleen spuitgieten

TrendingIndustries is specialist in het spuitgieten van TPE PA66 ABS TPU PP PE POM

✔ Kleine series
✔ Exotische materialen
✔ Eigen Matrijsbouw
✔ Binnen 2 weken eerste product
Polyethyleen Spuitgieten

Het spuitgieten van Polyethyleen

Bij TrendingIndustries bieden we hoogwaardige spuitgietoplossingen voor polyethyleen (PE), een veelgebruikt thermoplastisch materiaal met uitstekende fysieke eigenschappen en chemische bestendigheid. Onze expertise in spuitgieten maakt het mogelijk om PE-producten van hoge kwaliteit en precisie te produceren voor een breed scala aan toepassingen.

Werknemer die een spuitgietmachine bedient
Werkplaats met een uitwerpzijde van een spuitgietmatrijs
Polyethyleen Spuitgieten

Wat is Polyethyleen?

PE staat voor polyetheen, een thermoplastisch polymeer dat wordt geproduceerd uit ethyleen. Het is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en lage kosten. PE is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder hoge-dichtheid-polyetheen (HDPE), lage-dichtheid-polyetheen (LDPE) en lineaire-lage-dichtheid-polyetheen (LLDPE).

Materiaaleigenschappen

De eigenschappen van polyethyleen maken het een uitstekend materiaal om mee te spuitgieten. Hieronder zijn een aantal van deze eigenschappen zichtbaar.

  • Lage dichtheid, waardoor het licht van gewicht is
  • Goede isolerende eigenschappen, zowel thermisch als elektrisch
  • Bestand tegen corrosie en chemische stoffen
  • Hoge taaiheid en flexibiliteit, zelfs bij lage temperaturen
  • Goede slijtvastheid en slagvastheid
  • Goede weerstand tegen UV-straling
  • Lage productiekosten, vanwege de brede beschikbaarheid van grondstoffen en de gemakkelijke verwerking.
 

Deskundige Advies nodig?

Neem nu contact met ons op om samen uw idee tot realiteit te brengen!

Polyethyleen Spuitgieten

Toepassingen van Polyethyleen

Polyethyleen wordt veel gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en lage kosten. Enkele van de belangrijkste toepassingen van PE zijn:

  • Verpakking: PE wordt veel gebruikt in de productie van verpakkingsmateriaal zoals zakken, folie en containers. Het is gemakkelijk te vormen en kan in verschillende diktes worden geproduceerd, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

  • Pijpleidingen: PE wordt veel gebruikt in de bouwsector voor pijpleidingen vanwege zijn sterkte, flexibiliteit en corrosiebestendigheid. Het wordt gebruikt voor gas- en waterleidingen, rioolbuizen en geothermische systemen.

  • Medische apparaten: PE wordt gebruikt in de medische sector voor de productie van wegwerpartikelen zoals spuiten, IV-zakken en katheters vanwege de steriele eigenschappen en de compatibiliteit met veel verschillende chemicaliën.

Kortom, PE heeft een breed scala aan toepassingen vanwege zijn veelzijdigheid, lage kosten en goede mechanische eigenschappen.

Gespuitgiet kunststof HUGO BOSS container
Twee matrijs helften met op de achtergrond een Engel spuitgietmachine
Polyethyleen Spuitgieten

Voordelen van Polyethyleen

Een belangrijk voordeel van PE is de uitstekende bestendigheid tegen corrosie en chemicaliën, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen in de chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast is PE een zeer lichtgewicht materiaal, waardoor het geschikt is voor toepassingen waarbij het gewicht een rol speelt, zoals in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

PE heeft van nature een laag elektrisch geleidingsvermogen,  waardoor het geschikt is voor toepassingen in de elektronica-industrie. Het materiaal is bestand tegen vocht en heeft een hoge weerstand tegen breken en barsten, wat het ideaal maakt voor toepassingen waarbij de veiligheid een rol speelt, zoals bij speelgoed en medische apparatuur.

Kortom, polyethyleen heeft veel voordelen ten opzichte van andere thermoplasten. Het is veelzijdig, sterk, bestand tegen corrosie en chemicaliën, lichtgewicht, goedkoop en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Dit maakt het een ideale keuze voor veel verschillende toepassingen en industrieën.

.

Polyethyleen Spuitgieten

Nadelen van Polyethyleen

Polyethyleen is een van de meest gebruikte thermoplasten in de wereld. Hoewel het vele voordelen heeft, heeft het ook enkele nadelen ten opzichte van andere thermoplasten.

Een van de nadelen van PE is dat het een lagere sterkte en stijfheid heeft in vergelijking met andere thermoplasten zoals ABS en PVC. Dit betekent dat het gemakkelijker kan worden vervormd of beschadigd onder belasting.

Daarnaast kan PE gevoelig zijn voor scheuren en breuken onder langdurige blootstelling aan UV-straling en weersomstandigheden. Dit kan het materiaal ongeschikt maken voor buitenapplicaties.

Hoewel deze nadelen van toepassing zijn op PE, hebben andere thermoplasten ook hun eigen unieke nadelen. Het is dus belangrijk om de specifieke eigenschappen van elk materiaal te overwegen bij het selecteren van het juiste materiaal voor een bepaalde toepassing.

Werknemer die handelingen uitvoert in een spuitgiet machine

Haalbaarheid van uw ideeën testen?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend de quickscan aan en ontvang op maat gemaakt advies.

Team TrendingIndustries
Onze klanten

Sluit je aan bij onze groeiende groep tevreden klanten.

TrendingIndustries bedient klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder consumentengoederen, medische industrie en de bouw.

Greep uit onze klanten

Polyethyleen Spuitgieten

Kosten

PE is een van de meest geproduceerde kunststoffen ter wereld en heeft over het algemeen een lage kostprijs. De exacte kosten kunnen echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type PE, de hoeveelheid die wordt gekocht, de vraag en aanbod op de markt, en eventuele extra bewerkingen die nodig zijn voor het productieproces. Over het algemeen is PE een relatief goedkope optie voor verschillende toepassingen, waardoor het een populaire keuze is in de kunststofindustrie.

Een product maken van Polyethyleen

Voor wie dit leest en op zoek is naar een ervaren team die weet hoe ze polyethyleen het beste kunnen benutten. Zoek dan niet verder, de specialisten van TrendingIndustries zijn in staat om de eigenschappen van het materiaal optimaal te benutten wat resulteert in een product van de hoogste kwaliteit. Neem dus nu contact met ons op om te kijken hoe wij uw idee met onze expertise kunnen omzetten in realiteit. Wij zullen aantonen dat TrendingIndustries uw eerste keus hoort te zijn voor al uw spuitgietproducten.

Freesmachine die een aluminium blok aan het proben is
Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Onze socials