Neem contact met ons op. Contact

Spuitgieten

Ben je op zoek naar een organisatie die gespecialiseerd is op het gebied van spuitgieten? Dan ben je bij TrendingIndustries aan het juiste adres! Door middel van spuitgieten kunnen kunststof materialen omgetoverd worden tot bepaalde vormen. Deze vormgevingstechniek is bij uitstek geschikt voor de ontwikkeling van kunststof prototypen. Het is de ideale oplossing voor belemmeringen die de schaalbaarheid en ontwikkelkosten van prototypes kunnen vormen. Het kan de stap naar de verwezenlijking van je ideeën en ontwerpen verkleinen. Bij TrendingIndustries hebben we de beschikking over een state-of-the-art machinepark. Tevens weten onze mensen precies wat er bij komt kijken om jouw idee tot een tastbaar succes te maken.

Meer weten over spuitgieten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact op door te bellen naar +31(0)6 816 071 26, wij staan u graag te woord.

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een vormgevingstechniek waarbij kunststof omgesmolten wordt tot een viskeuze massa. Deze gesmolten massa kan vervolgens onder hoge druk in een matrijs worden ingespoten. Omdat de holte daarvan de vorm van het te maken prototype is wordt na afkoeling van de gesmolten massa het gewenste product verkregen. Deze vormgevingstechniek is erg populair en op het moment een van de meest gebruikte technieken voor de omvorming van kunststof materialen. Omdat we bij TrendingIndustries gebruik maken van een door onszelf ontwikkelde, unieke methode voor het maken van de matrijzen kunnen we de kosten laag houden. Een andere voordelige bijkomstigheid is dat we een doorlooptijd van nog geen week kunnen realiseren.

Over ons

TrendingIndustries is een organisatie dat bestaat uit een team van professionals op het gebied van 3D printen, spuitgieten en lasersnijden. Al onze mensen zijn ervaren specialisten met diverse technische achtergronden, zoals werktuigbouwkunde, telecom en smart technology. We zijn een laagdrempelig bedrijf dat snel handelt en met concrete en doordachte oplossingen komt. Loop je met een idee dat op dit moment nog niet uit veel meer dan wat krabbeltjes op een notitieboekje bestaat? Wij staan je graag bij met het vinden van de meest duurzame oplossing. We houden pas op als we van mening zijn dat we de best mogelijke oplossing op tafel hebben liggen. TrendingIndustries is de kortste route naar een kansrijk eindproduct!

Neem gerust contact op voor meer info!

Zit je nog met vragen of opmerkingen over spuitgieten? Of zou je graag een offerte van ons ontvangen? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31(0)6 816 071 26 of door middel van het online contactformulier op de website.

Materialen

Bij TrendingIndustries is het mogelijk om (nagenoeg) alle varianten van plastic en kunststof te spuitgieten. Bij TrendingIndustries zijn we gespecialiseerd in het omvormen van de volgende 5 soorten kunststoffen:

PP – Polypropeen (polypropyleen) is goed bestand tegen oplosmiddelen, basen & zuren en relatief goedkoop en door het vloeigedrag makkelijk spuitgietbaar.

PE – Polyetheen (polyethyleen) is de meest gebruikte plastic en kent hoofdzakelijk twee varianten LDPE en HDPE. Vanwege de grote stijfheid is PE zeer geschikt voor buizen en (druk)leidingen.

TPE – Thermoplastisch elastomeren zijn een verzameling van elastische synthetische rubbers. Deze worden toegepast wanneer een product zowel flexibel als slijtvast moet zijn.

POM – Polyoxymethyleen (polyacetaal) is een zeer harde kunststof en wordt daarom toegepast (net als nylon) in onderdelen van machines

ABS – Acrylonitril-butadieen-styreen is een lichte maar hard en slagvast polymeer en vooral bekend van de Lego blokjes. Het geeft geen glade glanzende afwerking en wordt daarom veelvuldig toegepast als materiaal voor behuizingen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Contact opnemen?
Offerte aanvragen
Contact aanvragen
info@trendingindustries.nl
+31(0)6 816 071 26