PP Spuitgieten?

TrendingIndustries is specialist in het spuitgieten van TPE PA66 ABS TPU PP PE POM

PP spuitgieten

Polypropyleen is een thermoplastisch materiaal met een scala aan toepassingen in de industrie. Het is een van de meest gebruikte kunststoffen vanwege de goede chemische resistentie, lage kosten en licht gewicht. Polypropyleen is een ideaal materiaal om mee te spuitgieten omdat het materiaal sterk, duurzaam, kosteneffectief en makkelijk te verwerken is. 

Vergeleken met andere thermoplastische materialen biedt polypropyleen superieure maatvastheid en een grotere impact resistentie, hierdoor is het materiaal uitermate geschikt om complexe vormen mee te produceren. Een ander voordeel van polypropyleen is dat het in vergelijking met andere materialen een lager smeltpunt heeft. Hierdoor is er minder energie nodig om het materiaal te verwerken wat resulteert in lagere kosten en verhoogde efficiëntie. Verder is polypropyleen resistent tegen corrosie, vocht, hitte, en heeft het materiaal een uitstekende chemische resistentie wat het in vergelijking met andere thermoplasten duurzaam maakt.

Het nadeel van polypropyleen is dat het materiaal een lage treksterkte heeft wat resulteert in een relatief broos product in vergelijking met andere thermoplasten. Daarnaast bij productie sneller krassen op het product komen doordat polypropyleen een lage oppervlaktehardheid heeft. Een ander nadeel van het gebruik van polypropyleen is dat door de chemische structuur van het materiaal bepaalde kleurstoffen niet goed werken, wat kan leiden tot verkleuringen of imperfecties.

Polypropyleen wordt gebruikt in allerlei toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto onderdelen, speelgoed, verpakkingen, wasmachine onderdelen. Door de unieke eigenschappen van het materiaal is het uitermate geschikt voor het produceren van kunststof producten.

Voor wie dit leest en op zoek is naar een ervaren team die weten hoe polypropyleen het beste kunnen benutten bent u bij TrendingIndustries aan het juiste adres.  Onze specialisten zijn in staat om de eigenschappen van het materiaal optimaal te benutten wat resulteert in een product van de hoogste kwaliteit. Neem dus nu contact met ons op om te kijken hoe wij uw idee met onze expertise kunnen omzetten in realiteit. Wij zullen aantonen dat TrendingIndustries uw eerste keus moet zijn voor al uw spuitgietproducten. 

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

  • Ceintuurbaan 15
  • 8022 AW Zwolle
  • info@trendingindustries.nl
  • +31(0)6 57 83 22 63
  • Socials TrendingIndustries