• Offerte aanvragen?

  Direct, makkelijk en snel online!

Spuitgieten Nederland

Wil je graag een kunststof prototype laten maken van één van je ideeën of ontwerpen? Maak kennis met TrendingIndustries! Wij zijn dé specialist in spuitgieten van Nederland! Spuitgieten is een vormgevingstechniek die gebruikt kan worden voor het omvormen van diverse soorten kunststof. Dit proces is zeer geschikt om kunststof materialen om te vormen tot kunststof prototypen van jouw ontwerp. Spuitgieten doen wij in Nederland voor vele soorten producten. Bij ons kun je voordelig een prototype van kunststof materialen laten maken. Ontdek al je mogelijkheden hier!

Waarom spuitgieten?

Het is een makkelijke en voordelige oplossing voor bedrijven die de schaalbaarheid en ontwikkelkosten van een prototype als belemmering zouden zien. Door middel van spuitgieten in Nederland helpt TrendingIndustries je met serieus ondernemen en wordt de stap naar verwezenlijking van je idee wat kleiner. Met een state-of-the-art machinepark en een team dat over ruimschootse kennis en expertise beschikt, toveren wij jouw idee om tot een tastbaar succes.

Verder informeren over de mogelijkheden, of een offerte aanvragen? Dan kun je ons bellen op +31(0)6 816 071 26 of het online contactformulier invullen.

TrendingIndustries, dé specialist in spuitgieten van Nederland

TrendingIndustries is gespecialiseerd in spuitgieten in Nederland. Spuitgieten is een speciale techniek waarmee kunststof vorm kan worden gegeven. Dit kunnen wij realiseren voor veel verschillende soorten producten. Voor het eindproduct van het spuitgieten in Nederland werken we met diverse materialen kunststof. Spuitgieten is een populaire vormgevingstechniek voor kunststof. De manier waarop wij kunststof producten realiseren is voordelig, snel en van een hoge kwaliteit. Heb jij een digitaal ontwerp dat je graag wilt laten spuitgieten? Wij doen dit graag voor je en leveren jou binnen een week al jouw prototype op.

Spuitgieten Nederland – werkwijze TrendingIndustries

Voor de productontwikkeling van kunststof producten hanteren wij bij spuitgieten in Nederland de volgende werkwijze.

Jij levert ons je ontwerp aan en deze optimaliseren we indien nodig in overleg voor het maken van een spuitgietproduct. De kunststof wordt als granulaat aangevoerd en omgesmolten. Wij maken vervolgens zelf voor het spuitgieten in Nederland jouw persoonlijke matrijs. Deze matrijs beschikt over een holte die de vorm van jouw prototype of andere gewenste vorm heeft. Deze holte wordt gevuld met de gesmolten massa van de kunststof. Nadat de kunststof is afgekoeld wordt de gewenste vorm verkregen. Jouw prototype is klaar!

Eigen methode vervaardigen matrijzen

TrendingIndustries heeft een eigen methode ontwikkeld voor de vervaardiging van de matrijzen. Dit stelt ons in staat de kosten te beperken en een snelle doorlooptijd (van minder dan een week) te realiseren. Wil jij meer weten over hoe wij voor het spuitgieten in Nederland een matrijs van hoge kwaliteit vervaardigen? Meer informatie over de functie en het ontwerp van de matrijs vind je hier.

Producten en materialen

Bij TrendingIndustries is het mogelijk om (nagenoeg) alle varianten van plastic en kunststof te spuitgieten. Wij zijn gespecialiseerd in het omvormen van de volgende 5 soorten kunststoffen:

Wil jij meer weten over deze soorten kunststoffen? Je mag altijd even contact met ons opnemen voor advies. We adviseren je graag in type kunststof voor jouw product. Als expert in spuitgieten in Nederland lichten we je graag alle materialen en mogelijkheden toe m.b.t. het realiseren van jouw eigen product als prototype.

Over ons

TrendingIndustries is een bedrijf van ervaren specialisten die allemaal een technische achtergrond hebben. Wij hebben onder meer mensen in dienst met een achtergrond in werktuigbouwkunde, telecom en smart technology. Ons team denkt graag met je mee als je jouw ontwerp graag door ons laat spuitgieten in Nederland tot een product. Naast spuitgieten hebben we ook veel ervaring met 3D printen en lasersnijden.

Als laagdrempelig en snel handelend bedrijf zorgen we altijd dat we met concrete oplossingen komen, waar goed over is nagedacht. Of je nu een ontwerp hebt dat al compleet is uitgewerkt of een idee dat je ergens achterop een bonnetje hebt geschreven, samen vinden we de meest duurzame oplossing. Daarbij stoppen we niet voordat we de best mogelijke oplossing voor een kansrijk eindproduct hebben gevonden!

Meer weten? Neem dan contact op!

Wil je meer weten over spuitgieten in Nederland en je eigen producten realiseren? Laat het ons weten en wij helpen je hier graag bij. Iedereen kan bij ons terecht met een ontwerp of idee, wij zijn de expert die je verder helpen, van ontwerp tot uitwerking. Wil je graag direct een prijsopgave op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op. Dat kan per telefoon via +31(0)6 816 071 26 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij vertellen je graag meer!

Wil je graag een kunststof product laten maken van een van je ideeën of ontwerpen? Maak kennis met TrendingIndustries! Wij zijn dé specialist in spuitgieten van Nederland! Spuitgieten is een productietechniek die gebruikt kan worden voor het omvormen van diverse soorten kunststof. Dit proces is zeer geschikt om series producten van uw ontwerp te maken. Door middel van spuitgieten in Nederland en in-huis matrijsmakerij helpt Trendingindustries je met het verkleinen van de time-to-market. Met een state-of-the-art machinepark en een team dat over ruimschootse kennis en expertise beschikt toveren wij jouw idee om tot een tastbaar succes.

Verder informeren over de mogelijkheden, of een offerte aanvragen? Dan kun je ons bellen op +31(0)6 816 071 26 of het online contactformulier invullen.

TrendingIndustries, dé specialist in spuitgieten van Nederland

TrendingIndustries is gespecialiseerd in spuitgieten in Nederland. Als voorbereiding op het spuitgieten wordt eerst een prototype geproduceerd. Dit is om te controleren of alle maatvoering naar wens is. Vervolgens wordt een matrijs vervaardigd met daarin een holte die de vorm van jouw prototype heeft gekregen. Deze holte wordt in een spuitgietmachine gevuld met de gesmolten kunststof. Nadat de kunststof is afgekoeld wordt het product uit de matrijs geduwd en wordt het product eventueel nog nabewerkt.

Spuitgieten is een veelgebruikte productietechniek voor kunststoffen. TrendingIndustries heeft een eigen methode ontwikkeld voor de vervaardiging van de matrijzen. Dit stelt ons in staat de kosten te beperken en een snelle doorlooptijd (van meestal minder dan een week) te realiseren.

Bij TrendingIndustries is het mogelijk om de meeste varianten van plastic en kunststof te spuitgieten. Bij TrendingIndustries zijn we gespecialiseerd in het verwerken van de volgende soorten kunststoffen:

 • Polypropeen
 • Polyetheen
 • Thermoplastisch elastomeren waaronder:
  • SBS en SEBS
  • TPU
 • Polyoxymethyleen
 • Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS)
 • Polyamiden 6,66, en mxd6
 • Polycarbonaat
 • Glasgevulde thermoplasten waaronder:
  • Long Carbon Fiber (LCF) Polyamide66 en LCF Polypropyleen
  • Long Glass Fiber (LGF) Polyamide66 en LGF Polypropyleen
  • Short Carbon Fiber (SCF) Polyamide66 en SCF Polypropyleen
  • Short Glass Fiber (SGF) Polyamide66 en SCF Polypropyleen

Over ons

TrendingIndustries is een bedrijf van ervaren specialisten die allemaal een technische achtergrond hebben. Naast spuitgieten in Nederland hebben we ook veel ervaring met 3D printen en lasersnijden. Als laagdrempelig en snel handelend bedrijf zorgen we altijd dat we met concrete oplossingen komen, waar goed over is nagedacht. Of je nu een ontwerp hebt dat al compleet is uitgewerkt of een idee dat je ergens achterop een bonnetje hebt geschreven, samen vinden we de meest duurzame oplossing. Daarbij stoppen we niet voordat we de best mogelijke oplossing voor een kansrijk eindproduct hebben gevonden!

Meer weten? Neem dan contact op!

Wil je meer weten over spuitgieten in Nederland? Of graag een prijsopgave op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op. Dat kan per telefoon via +31(0)6 816 071 26 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij vertellen je graag meer!

Contact opnemen Offerte aanvragen

Verified by MonsterInsights